Затримано організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох його поплічників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію, повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час спільного брифінгу з УСБУ та ГУ ДФС у Харківській області.

«Протягом минулої доби завдяки оперативній злагодженій роботі слідчих фіскальної служби, співробітників Служби безпеки і, звичайно, прокурорів вдалося затримати організатора нелегального виробництва та трьох його спільників. Встановлено місце виробництва сурогатного алкоголю. Розливали у гаражах та у звичайній квартирі. Встановлено канал поширення алкоголю. Виробники продавали свій товар через Інтернет. Крім того, є попереднє розуміння у слідчих, звідки привезли сировину. Однак нині триває низка оперативно-слідчих дій, тому цю частину результатів слідства ми поки що не можемо розголошувати», — зазначив Ю. Данильченко.
За попередніми даними слідства, у Харківській області в результаті отруєння сурогатним алкоголем у чотирьох районах області загинула 21 особа. Протягом тижня госпіталізовано 24 потерпілих. За даними медиків, більшість госпіталізованих виписали з лікарень.
«З великою ймовірністю можу сказати, що для виробництва підробленого алкоголю використовувався метанол (так званий технічний спирт), — пояснив Ю. Данильченко. — Але остаточну відповідь дасть лише експертиза. Перші результати хімічних і токсикологічних експертиз ми сподіваємося отримати вже наступного тижня».
Нагадаємо, що минулого тижня було арештовано трьох власників магазинів у Вовчанському, Ізюмському та Харківському районах області, де продавали неякісний алкоголь.

Харківська область.