Шоста сесія обласної ради розпочалася з хвилини мовчання за жертвами нацистської окупації, що були знищені в Бабиному Яру.

Тема лісів, яку дедалі частіше порушують на Чернігівщині і про що вже писав «Голос України», на сесії викликала активне обговорення. А саме: виділення лісової ділянки в довгострокове тимчасове користування ТОВ «Злата Інвест» (три з лишком гектари площі на теренах «Козелецьрайагролісгоспу» підприємство планує застосувати для рекреаційних, туристичних, культурно-оздоровчих, спортивних та освітньо-виховних цілей). Зрештою, рішення таки ухвалили.

Ще одним важливим документом, що зачіпає гостру для Чернігівщини тему, стало рішення про видобуток торфу. Депутати ухвалили також звернення до уряду з проханням врегулювати безбожні ціни та тарифи, що лягають на плечі простих громадян.

З інформації директора департаменту фінансів облдержадміністрації Валерія Дудка депутати зрозуміли, що піврічні доходи дещо перевершили відповідні видатки. Зокрема, бюджет за доходами виконано в сумі 1848210,4 тисячі гривень, а ось за видатками — в сумі 1800260,9 тисячі гривень. Депутати прийняли рішення: видатки в сумі 100 тисяч гривень, передбачені для Федерації футболу області, спрямувати на потреби фінансування навчально-тренувальних зборів та змагань з «Інваспорту».

Також затвердили Бюджетний регламент Чернігівської обласної ради, який, за словами головного фінансиста області, сприятиме прозорості витрат коштів зі скарбниці Придесення.

Сесія вводить електронні петиції до обласної ради. Щоправда, для їх розгляду треба набрати аж півтори тисячі підписів.

Цікавим з точки зору значної економії фінансових ресурсів на теренах всієї України було прийняте обласною радою Звернення до вищої державної влади стосовно прискорення прийняття закону «Про Єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги» (ЄДСМ).

Окрім того, депутати схвалили обласні програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування й осіб з їх числа та із профілактики правопорушень. Надано згоду Національному банку на безплатне використання символіки області для виготовлення пам’ятної монети з нагоди 85-річчя Чернігівської області.

Чернігівська область.