Прохолодна погода не завадила голові Волинської облради Ігорю Палиці, народному депутату України Ігорю Гузю та ще дев’ятьом ентузіастам здійснити заплив через Велике Згоранське озеро, що в Любомльському районі.


Подивитися на незвичну для цієї пори подію на берег прийшли не лише мешканці Згоран, а й численні гості. Як повідомив Ігор Гузь, заплив присвячено пропаганді здорового способу життя. Ігор Палиця зізнався, що в холодну погоду плавав неодноразово, а ось на відстань понад кілометр — уперше.


На протилежному березі всі з хвилюванням чекали на появу плавців. Хвилин через двадцять на воді стали помітні їхні голови, й ось Ігор Гузь, а з ним ще четверо плавців успішно фінішували. Дещо раніше до фінішу приплив учитель фізкультури з Турійського району Леонід Гаврилюк. На відміну від більшості учасників дійства, він не використовував гідрокостюм. Як зізнався Леонід, плавати за такої погоди йому не в дивовижу. Бувало, що заходив у воду навіть за температурі повітря мінус 26 градусів.


Подивував присутніх і 63-річний Валерій Теребух, для якого моржування стало звичною справою. Тож температура води 8 і повітря 10 градусів тепла для нього майже комфортні.


Усі з нетерпінням чекали на березі помічницю народного депутата Ігоря Гузя, арт-директора фестивалю «Бандерштат» Марину Хромих. Вона хоч дещо відстала від інших, але оплесків отримала найбільше.


Разом з дорослими на берег озера прийшло і багато дітей. Заняття спортом, як вони зрозуміли, додають людям сили, витривалості і вміння долати труднощі. Ігор Гузь запропонував зробити осінні запливи на Великому Згоранському озері традиційними і залучати до них якомога більше учасників.


Волинська область.

 


На знімку: Ігор Палиця (ліворуч) та Ігор Гузь діляться з журналістами своїми враженнями від запливу.


Фото автора.