Цієї суботи у Дніпрі стартували безплатні курси з вивчення української для дітей переселенців та тих, чиї батьки — воїни АТО. Їх проводять уже третій рік поспіль, заняття покликані підготувати слухачів до ЗНО із цього предмета, аби вони могли вступити до тих вишів, до яких мріють.


«Потреба в таких курсах виникла тоді, коли ми зрозуміли, що є такі діти, які декілька місяців не ходили до школи через бойові дії на сході України. Їм необхідно було допомогти із підготовкою до зовнішнього незалежного оцінювання. У перший та другий рік заняття відвідували приблизно 30 дітей, сподіваємося, що не менша кількість прийде і цього разу», — розповіла журналістам викладач на безкоштовних курсах української Леся Скорик. Якщо ж учнів буде більше, усе одно намагатимуться допомогти усім. Діти, за словами викладача, налаштовують на працю — тоді і результат буде. «Не всі розказують, як у них склалося після курсів, але багато хто вступив на омріяну спеціальність», — зазначає вона.
Тривалість занять із рідної мови, приміщення для яких надала Центральна міська бібліотека — година, трохи згодом обіцяють півтори. Також плануються курси з історії України — їх вестиме викладач, який брав участь у АТО.
«Минулоріч у нас були волонтери, які погодилися і проводили заняття з англійської, позаминулого — навіть хімія. Ми закликаємо небайдужих викладачів із різних предметів, які погодяться безплатно навчати дітей, приєднатися до нас», — каже Леся Скорик.
Зареєструватися на курси можна, зателефонувавши за телефонами координатора, які, зокрема, можна знайти на сайті організації «Безплатні курси з вивчення української мови» або просто прийти на заняття у суботу.

Дніпропетровська область.