У Первомайську, найбільшому райцентрі Миколаївщини, ініціювали опитування: який пам’ятник установити на головній міській площі замість скинутого нещодавно Леніна?
Поки що в голосуванні взяли участь майже 1,3 тисячі первомайців, але тему бурхливо обговорюють і кількість респондентів постійно зростає. Як і кількість кандидатур, запропонованих на цей «високий пост».
Більшість жителів міста голосують за знаменитих земляків. Зі значним відривом лідирує письменник-шістдесятник Микола Вінграновський (майже 40 відсотків). За ним — відомий злодій у законі Мішка Япончик (26 процентів). Майже 5 відсотків голосів набрали народний художник України Андрій Антонюк і... Людмила Дромашко — нинішній міський голова Первомайська.
Городяни голосували також за Тараса Шевченка, Героїв Небесної Сотні, воїнів-«афганців» або ж навіть вимагали повернути Ілліча. Спільної згоди не дійшли, центральна площа має ім’я Леніна, а посеред неї стирчить уламок колишнього монумента. Перехожі, які не брали участь в опитуваннях, кажуть: забрати б усе це й спорудити замість пам’ятника великий гарний фонтан.
Миколаївська область.