По-родинному тепло і зворушливо відзначили День села у мальовничих Мельниках, гайдамацькій столиці Холодноярського краю.

 


У Будинку культури, де яблуку ніде було впасти, місцевий краєзнавець Ольга Зінченко розповіла про історію села — від козацьких часів до сьогодення. Сільська молодь поклала корзини з квітами до пам’ятників холодноярським борцям за волю України, жертвам Голодомору та загиблим у Другій світовій війні (на знімку). Організатори свята — голова села Сергій Ананченко та депутат сільради, багаторічний керівник Будинку культури Людмила Зубенко — привітали старожилів Мельників, подружжя, котрі прожили у парі понад півстоліття, та новонароджених мешканців села. Про минуле і сучасне життя мельниччан було продемонстровано змістовний відеофільм. Від газети «Голос України», яку в селі читають понад півсотні родин, автор цих рядків вручила подарунки листоношам Тетяні Гах, Тамарі Демко та Ірині Герасимовій.

Завершилося свято чудовим концертом, спортивними змаганнями, частуванням холодноярською юшкою, чумацькою кашею та трав’яними чаями.

Черкаська область.


Фото автора.