У Чернігівській міській раді відбувся підрахунок голосів городян, відданих за проекти бюджету участі (Громадського бюджету). Бюлетені рахували представники спеціальної робочої групи, створеної для реалізації проекту Громадського бюджету в Чернігові.


Заступник міського голови Олександр Ломако зауважив, що торік у голосуванні за подані проекти взяли участь майже 11 тисяч чернігівців, а у нинішнього — понад 18 тисяч. «Ми бачимо, що цього року проект став цікавіший для громади міста, — сказав він. — Наступного року, коли будемо реалізовувати проект бюджету участі в Чернігові вже втретє, сподіваємося залучити до нього ще більше жителів міста. Наше завдання — охопити приблизно 30 тисяч людей, тобто 10 відсотків населення».


Унаслідок підрахунку в частині фінансування капітальних витрат проходять 24 проекти із 31 поданого. Проект, що набрав найбільшу кількість голосів і в поточних, і в капітальних видатках, — школа №33. Тобто в ній буде відремонтовано вікна та стелю. Інші проекти переважно також стосуються ремонту шкіл і дитсадків. Набрав також удосталь голосів і проект облаштування парку біля лікарні.

Чернігів.