Меморіальний комплекс на спомин про загиблих земляків, бійців АТО урочисто відкрили у райцентрі Крижопіль на Вінниччині (на знімку). Прізвища восьми відважних захисників рідної землі викарбувано на двох плитах комплексу. Це — Олександр Савченко, Сергій Бойко, Андрій Долейко, Володимир Андріяш, Олександр Колівошко, Юрій Мельник, Микола Запухляк, Микола Єршов. Усі — молоді хлопці. Про це свідчать дати народження і смерті, що розміщено поруч. «Вони виписані в тій послідовності, в якій надходили в район похоронки з Донбасу, — каже селищний голова Крижополя, один з ініціаторів створення комплексу Олександр Третьяков. — Місце для вшанування пам’яті земляків-героїв обрали не випадково. Поруч ще один меморіал — на честь тих, хто не повернувся з війни з німецько-фашистськими загарбниками».

 


Меморіал створювали громадою. До роботи долучалися колишні воїни ГО «Спілка учасників АТО». Кошти збирали також усі разом. Частину виділила районна влада, свій внесок зробили підприємці, керівники низки сільгосппідприємств.
— Пам’ять — це те, що найбільше потрібно не їм, а нам, — каже учасник бойових дій на сході держави Ігор Колодій. — Той, хто побував на передовій, усвідомлює це по-особливому.
Сотні містян прийшли вклонитися відважним захисникам. Принесли квіти. Меморіальний комплекс освятив місцевий священик. Вшанували полеглих їхні побратими залпами салюту з військової зброї.

Вінницька область.


Фото з сайту Крижопільської районної ради.