Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу відзначив важливе значення ухвалення українським парламентом Декларації Пам’яті та Солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України.


Він вкотре наголосив, що наш стратегічний ворог зараз є один — це російський імперіалізм. «І ми не дозволимо розхитати антипутінську коаліцію, а наші найближчі сусіди — Польща та Литва — були і залишаються нашими союзниками у боротьбі проти російської агресії, — підкреслив Андрій Парубій. — І не будемо піддаватися провокаційним спробам розколоти нашу коаліцію».


Глава українського парламенту подякував Маршалеку Польщі за глибоке розуміння поточної політичної ситуації.


«Сьогодні Україна захищає увесь вільний світ», — наголосив Андрій Парубій, при цьому зауваживши, що в Декларації зазначено підтримку прагнень України стати членом НАТО, і йдеться про те, що дуже невиразна політика деяких європейських держав і заклики про умиротворення агресора насправді провокують ще більшу агресію. Глава парламенту також відзначив, що цією Декларацією ми згадуємо історію, коли невиразна політика деяких європейських держав призвела до Другої світової війни. «Ми закликаємо європейських колег займати більш тверду позицію і відкинути тактику умиротворення агресора», — сказав А. Парубій, висловивши переконання, що Декларація буде прийнята польським парламентом.


«Спроба розколоти наші відносини, у яку було вкинуто шалений ресурс, потерпіла поразку, як і всі попередні спроби Путіна стосовно України, — підкреслив Голова Верховної Ради. — Український парламент проявив як завжди волю і мудрість. Ця декларація — результат нашої спільної оцінки нашої непростої історії. Сьогодні ми разом — Польща і Україна, і я впевнений, це є ще однією запорукою нашої Перемоги».