Завтра о 17.00 у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відбудеться зустріч із відомими турецькими художниками—членами Асоціації турецьких карикатуристів, а також з їхніми українськими колегами. Делегацію турецьких карикатуристів очолює голова асоціації Метін Пекер, а до її складу входять відомі турецькі художники, такі як Мухіттін Короглу, Ердоган Басол та інші.

Турецький народ любить і цінує карикатуру. Недарма Асоціація турецьких карикатуристів існує з 1969-го, налічує понад вісімсот художників і фінансується урядом. Одним із засновників асоціації був легендарний художник Турхан Селчук. А її візитівкою є шанований і популярний у всьому світі Міжнародний конкурс карикатур імені Ходжі Насреддіна, який проводиться щорічно у Стамбулі вже протягом 36 років

.
У рамках цієї зустрічі відкриють виставку карикатур українських художників, які були відзначені нагородами на міжнародних конкурсах карикатур імені Ходжі Насреддіна. Відбудеться також церемонія нагородження українських лауреатів конкурсу.

 

Вл. інф.

 


На малюнку: художник «Голосу України» Олексій Кустовський представив цей свій твір на Міжнародному конкурсі карикатури імені Ходжі Насреддіна в Стамбулі.