У вівторок в Ужгороді стартував всеукраїнський студентський конкурс «Срібний мольберт».


У ньому брали участь 44 обдарованих юнаків та дівчат, котрі разом із наставниками прибули з різних куточків України, щоб представити 22 вищі навчальні заклади. Завдяки старанням засновників та організаторів — Закарпатській академії мистецтв (ректор Іван Небесник) та Фундації розвитку закарпатського мистецтва (голова Роберт Бровді) — конкурс може претендувати на статус найбільш представницького і титулованого у своїй категорії. Організатори запевняють: цей захід нічим не відрізняється від «дорослих» мистецьких форумів.


Голова оргкомітету «Срібного мольберта» Роберт Бровді зазначив: «У складі журі — два лауреати Шевченківської премії, два академіки й професори, чотири народні художники... Це ставить високу планку критеріїв оцінки, але мотивує краще розкрити свої здібності й таланти. Саме для цього ми й організовуємо такий захід. Щоб показати різні школи і напрями, якими рухається сучасне українське мистецтво. І показати, як саме воно може консолідувати нашу країну і суспільство у складні часи».


Ще до початку конкурсу юні митці ознайомилися із Закарпатською академією мистецтв, здійснили екскурсію старим Ужгородом

.
Сам конкурс тривав три дні. Спершу виконувались завдання етапу «Міський пейзаж» на вулицях і скверах Ужгорода. Другий етап звався «Пейзаж» —творче змагання продовжилося в мальовничих околицях Невицького замку. І насамкінець, у п’ятницю, відбувся завершальний конкурсний етап —«Портрет».



Закарпатська область.