Жителі Дніпра вже почали відвикати від кавалькад «швидкої допомоги», які під виття сирен доставляли поранених з аеропорту у військовий госпіталь та інші лікувальні заклади міста. Але війна триває... Це підтвердив Віктор Кузьменко, полковник медичної служби, начальник Дніпропетровського військового госпіталю, де нині перебувають на лікуванні 187 воїнів, доставлених із зони АТО. 

 

Що таке війна, лікарі й медсестри цього лікувального закладу знають «зсередини». І не тільки тому, що за час бойових дій на сході країни їм довелось оглянути 14080 бійців і вилікувати, уже в стінах госпіталю, понад шість тисяч поранених. Багато лікарів і медсестри цього лікувального закладу самі перебували на передовий, оперували й виходжували поранених у воєнно-польових госпіталях. Нині 28 співробітників госпіталю мають статус учасника бойових дій. «Нещодавно з війни повернувся ще один наш співробітник, який отримає цей статус», — каже Віктор Кузьменко.


У дні, коли країна відзначала День захисника України, представникам загону військових медиків, учасникам АТО було вручено нагороди міського голови. Медалі «Захиснику Батьківщини» лікарям і медсестрам госпіталю вручив учасник АТО командир розвідувального підрозділу Ігор Федотов, який, за його словами, сам «неодноразово проходив через руки військових медиків» і тому знає: вони гідні не просто медалей, а того, щоб їх носили на руках.


Серед нагороджених — провідний хірург Олег Тимчук, начальник хірургічного відділення Іван Кураченко, операційна сестра відділення гнійної хірургії Тетяна Лещенко, начальник відділення анестезіології й реанімації Ольга Полякова, старша операційна сестра Діана Каграманян, начальник відділення щелепно-лицьової хірургії Ігор Матрос-Таранець.

 


На знімку: з рук командира розвідників нагороду отримує водій госпіталю Дмитро Москаленко.