За ініціативи голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука відбувся виїзний день депутата, під час якого обранці облради мали нагоду ознайомитися з роботою одного з найпотужніших підприємств області «ОДЕК-Україна», що в селищі Оржів Рівненського району. Побували в цехах, дізналися про особливості технологічного процесу випуску великоформатної сортової та ламінованої фанери, побачили сучасну лінію виробництва ламінованої фанери фінської фірми «Raute» — єдину в Україні.

 

У селі Жобрин Рівненського району на 12 гектарах створено парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дендропарк «Червона калина», яким опікуватиметься одно-
йменний санаторій. Тільки-но земля на сесії облради 4 листопада отримає природоохоронний статус, на неї вже не зможуть зазіхати ніякі забудовники. А Рівненщина збереже заповідний природний куточок, де є чимало рідкісних рослин.


— Це унікальне місце не тільки для оздоровлення та відпочинку, а й для наукової роботи. Необхідно зберегти його для прийдешніх поколінь, — сказав після відвідин дендропарку заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.


А ось у Комунальному закладі «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради депутати хотіли переконатися в темпах реконструкції терапевтичного корпусу, на що з обласного бюджету виділено майже 7 мільйонів гривень. У ньому має розміститися Національний центр із лікування та реабілітації важкохворих після нейротравми. Підрядник запевняє, що завершити роботи мають до середини грудня.

 


Водночас голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук перевірив умови, в яких живуть та лікуються поранені в АТО бійці з усієї країни. Поспілкувавшись з ними (на знімку) та з медичним персоналом, залишився задоволений відгуками пацієнтів про госпіталь.


— Виїзний день депутата — одна з форм діяльності. Вона доволі дієва, бо дає можливість на місці побачити, які питання виносяться на сесію, і можна зробити певні висновки для прийняття того чи іншого рішення, — пояснює Микола Драганчук. — Востаннє такий «депутатський день» обласна рада проводила у 2012 році. Але тепер ми вирішили його відродити. Зокрема, вже намітили декілька цікавих об’єктів у Гощанському районі.

Рівне.


Фото надано прес-службою Рівненської облради.