Cміттєзвалище, розташоване поблизу села Брище Луцького району, нарешті розблоковано для комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», що вивозить сюди побутові відходи обласного центру. Це стало відомо 1 листопада.


Декілька днів мешканці сіл Брище, Сирники та селища Рокині Луцького району протестували проти будівництва поблизу їх осель сміттєспалювальної печі, вимагаючи навести лад на звалищі. Зокрема, законсервувати старий полігон. Протягом цих днів сміття з Луцька вивозилося до Ківерцівського району, що викликало невдоволення у його мешканців і серйозні проблеми в обласному центрі.


Міська рада пішла назустріч жителям сіл, що прилягають до сміттєзвалища в Брищі, та пообіцяла протягом місяця виконати заплановані роботи. Однак ставити крапку в цій історії зарано. Проблему утилізації і переробки побутових відходів в області не розв’язано, вона потребує належної уваги з боку місцевої влади.



Волинська область.

 


На знімку: один із дворів на проспекті Молоді в Луцьку. Схожу картину сьогодні можна спостерігати в багатьох мікрорайонах міста.


Фото автора.