У Дніпрі готуються систематизувати заявки від городян на ремонт будинків. За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Михайла Лисенка, у списку буде 537 адрес ОСББ і ЖБК та 1848 комунальних будинків. 

 

 

Як речовий доказ важливості роботи він приніс ці заявки на прес-конференцію. Стос справді виявився вражаючим (на знімку)... Така собі «башта» комунальних проблем. Утім, торік, за словами заступника міського голови, заявок було в 2,5 разу більше. «Покрівель було відремонтовано стільки, скільки не ремонтувалося за 10 попередніх років», — відзначив Михайло Лисенко, — півтисячі. І наступного року, сказав він, пріоритет надаватиметься ремонтам покрівель і ліфтів (їх планується запустити 177; у Дніпрі є ліфти, що не працюють десятиліттями). На другому місці за актуальністю — ремонти міжпанельних швів і сантехсистем, далі — ремонти під’їздів і вимощень. «Радує, що третина заявок стосується установлення металопластикових вікон у під’їздах. Це значить, що в людей з дахами й ліфтами все в порядку. На задоволення пріоритетних заявок із міського бюджету планується виділити майже півмільярда гривень. На ремонти під’їздів залучатимуть депутатські кошти», — пояснював Михайло Лисенко.


Тим часом депутати міськради, які перебували в опозиції, скаржаться на те, що їх відлучили від депутатських коштів. Нагадаємо, що сесія свого часу ухвалила рішення виділити кожному депутату по 2,2 млн. гривень для роботи в округах. Це стало виховним заходом міського голови Бориса Філатова стосовно опозиціонерів, які нерідко ігнорують засідання комісій і навіть сесії.


Городяни сподіваються, що нинішня комунальна «башта», представлена заступником міського голови, буде зі скла — тобто прозорою.


.
Дніпро.


Фото надане автором.