Вінницька міськрада виплачує пораненим в АТО землякам 25 тисяч гривень на лікування. Категорії поранень різні, а сума -- однакова.

 

-- Вбачаємо в цьому соціальну несправедливість, -- зазначив на засіданні виконкому міськради вінницький міський голова Сергій Моргунов. -- На це звертають увагу волонтери. Ті з них, хто зазнав тяжких поранень, зрозуміло, потребують більше грошей на лікування і реабілітацію.

 

Міський голова доручив керівнику департаменту соціальної політики відпрацювати новий механізм виплат. Сума компенсації залежатиме від категорії поранення. "Один із варіантів вирішення питання запропонував керівник муніципальної страхової компанії "Місто", який сам є активним волонтером, -- продовжує Сергій Моргунов. -- Йдеться про страхування кожного, хто вирушає в зону АТО, за кошти міського бюджету". За словами міського голови, запропоновану програму страхування захисників країни у зоні бойових дій доопрацюють і винесуть на розгляд сесії. Сергій Моргунов не має сумніву в тому, що документ підтримають депутати, з тим, щоб запровадити її реалізацію уже з початку 2017 року.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область. 

 

Голос України