Ключі від п'яти нових автобусів для шкіл Турійського, Горохівського, Локачинського, Володимир-Волинського та Любомльського районів цими днями було вручено в Луцьку на автоскладальному заводі № 1 ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

 

-- В області вже експлуатується 133 шкільні автобуси, -- розповіла на врочистостях з нагоди цієї події начальник обласного управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна. -- Сьогодні школи отримали перші п'ять нових автобусів, до кінці місяця очікується ще дев'ять, а до 1 січня 2017 року -- 34. Проте, це лише початок, бо 2017 рік можна буде назвати роком шкільного автобуса, адже планується оновлення автобусного парку і з коштів Державного фонду регіонального розвитку.

 

- Я ні хвилини не сумнівався в тому, що перші шкільні автобуси, які будуть вироблені на підприємстві, підуть саме на Волинь. Ми будемо робити усе для того, аби максимально сприяти завантаженню виробничих потужностей цього підприємства, -- зауважив, вручаючи ключі від нових машин освітянам, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

 

Зауважимо: в області в цьому навчальному році організованого підвезення потребує більше 10 тисяч учнів, з них дві третини підвозиться шкільними автобусами, 22 відсотки -- рейсовими, згідно з укладеними угодами, 12 відсотків -- найманим, орендованим транспортом.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України