До Запоріжжя прибув другий із придбаних за кошти міського бюджету тролейбусів. Це капітально відремонтована Skoda 14Tr. Машина хоч і не нова, проте тролейбус відповідає усім сучасним вимогам. Утім, постачання рухомого складу лише почалося, а у справу вже втрутилася прокуратура. На «численні прохання трудящих» за її дорученням співробітники Олександрівського відділення поліції проводять слідчі дії на комунальному підприємстві «Запоріжелектротранс». Керівництво останнього підозрюють у тому, що тролейбуси закуповують за завищеними цінами. Уже й проведено перші обшуки. Вилучено тендерну документацію та договори на постачання.


За словами директора «Запоріжелектротрансу» Юрія Папача, його підприємство планує закупити 10 тролейбусів і 10 автобусів. Тролейбуси Skoda з чеського міста Плзень, а автобуси — білоруські МАЗи. На згадані цілі міськрада виділила 43,5 млн. грн. Після проведення торгів (знайшовся дніпропетровський дилер, який призначив меншу ціну) ця сума зменшилася до 42,3 млн. грн. Постачальникам станом на початок листопада було перераховано 21 млн. 963 тис. грн. передоплати за автобуси і 7 млн. 89 тис. грн. за тролейбуси.


Тепер питання: чи дозволять прокурори з’явитися новим тролейбусам та автобусам у місті? І чи не ті, хто програв тендер, тепер стали «трудящими» зі своїми «численними проханнями»...

Запоріжжя.