Ще 32 котельні переобладнано протягом нинішнього року на альтернативне паливо на Вінниччині. Загалом тепер на 401 тепловій установці замість газу використовують інші види палива — дрова, тріски, тирсу, пелети і навіть пресовану солому.

За словами заступника голови Вінницької облдержадміністрації Василя Броварника, регіональною програмою енергозбереження й енергоефективності передбачено в нинішньому році переобладнання 47 котелень з метою заміни використання природного газу на інше паливо. На 32 об’єктах роботи вже виконано, на інших тривають. Для їх фінансування обласна влада залучила кошти у сумі 22,5 мільйона гривень. Як пояснив посадовець, упродовж двох останніх років заходи з енергозбереження — заміна газу іншими видами палива — забезпечили істотну економію коштів: у бюджетних установах вона становить 94,2 мільйона, на підприємствах теплокомуненерго — 264,8 мільйона гривень.


На низку інших заходів — ремонт теплотрас, заміну вікон і дверей, засобів освітлення, встановлення терморегуляторів — у нинішньому році витрачено 30,8 мільйона гривень. Кошти надано обласною владою у рамках виконання програми з енергозбереження та енергоефективності.

Вінницька область.