У Ніжині стартували роботи з облаштування дитячого садка та реконструкції басейну в гімназії №16. Це одні з найбільш соціально важливих проектів для Ніжина, розпочатих за безпосередньої участі народного депутата-«народнофронтівця» Олександра Кодоли (на знімку).

 

 

Фінансування цих об’єктів стало можливе після лобіювання Олександром Кодолою виділення коштів із Державного фонду соціально-економічного розвитку на потреби його виборчого округу, повідомляє прес-служба Чернігівської обласної організації партії «Народний фронт».


«Мені приємно відзначити, що цього року громада мого виборчого округу матиме значно більше ресурсів на розвиток, ніж у 2015-му. Якщо торік із Фонду соціально-економічного розвитку вдалося залучити п’ять мільйонів гривень, то цьогоріч — 17 мільйонів гривень», — наголосив народний депутат.


Так, за ініціативи Олександра Кодоли понад 12 мільйонів гривень надійшло в округ ще влітку. За ці кошти відбувається реалізація програми депутата щодо будівництва сучасних дитячих та спортивних майданчиків.


«Ще один об’єкт, який перебуває в центрі моєї уваги, — плавальний басейн у Ніжинській гімназії № 16. Він не працював багато років. І я взяв зобов’язання відновити роботу єдиного в місті басейну. Цього року на його реконструкцію з мого депутатського фонду виділено 3 мільйони 800 тисяч гривень. Але завдяки прозорості під час визначення виконавця робіт нам вдалося зекономити понад 700 тисяч гривень. Ці кошти також буде використано на розв’язання соціальних проблем округу.


Одночасно з реконструкцію басейну розпочинаються роботи з облаштування частини приміщень гімназії № 16 під дитячий садочок. Вартість цих робіт становить 710 тисяч гривень.


«Гімназія № 16 стане одним із найбільш сучасних навчальних закладів у Ніжині. Вона поєднає в собі і дитячий садок, і школу. Це буде дуже зручно для жителів великого густозаселеного мікрорайону, в якому розташована гімназія», — розповів Олександр Кодола.


А найближчим часом у його виборчий округ додатково надійде ще п’ять мільйонів гривень із Державного фонду соціально-економічного розвитку. Кабінет Міністрів України затвердив відповідну постанову про виділення державної субвенції. Ці кошти переважно планується спрямувати на закупівлю обладнання для медичних та навчальних закладів міста Ніжина, Ніжинського, Носівського, Варвинського та Срібнянського районів області.


Частину цих коштів буде спрямовано також на реконструкцію водогону в с. Калиновиця Варвинського району — 1 мільйон 115 тисяч гривень, та на капітальний ремонт Срібнянської районної лікарні — 940 тисяч гривень.


«При розподілі коштів ми передусім враховували думку і пропозиції громад районів. Упевнений, що разом нам удасться використати ці кошти з максимальною ефективністю на благо наших громад!», — наголосив депутат.