У пам'ять про прикордонників Могилів-Подільського прикордонного загону (Вінницька область) на території підрозділу встановили триметровий хрест і посадили сад.

 

На знімках:

 

під час урочистого відкриття
Меморіального комплексу на честь загиблих вартових
Могилів-Подільського прикордонного загону

 

Фото надано
прес-секретарем загону
Людмилою Катеринич.

 

Меморіальний комплекс на честь загиблих на Донбасі прикордонників урочисто відкрито у Могилів-Подільському прикордонному загоні на Вінниччині. Їх семеро не повернулися в загін -- Герой України В'ячеслав Семенов, Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Ігор Присяжнюк, Віктор Соколовський, Олег Глущак і Павло Дмитренко.

 

-- Понад 16 тисяч прикордонників пройшли випробовування бойовими діями у зоні АТО, -- наголосив у виступі перед присутніми голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Віктор Назаренко. -- Державними нагородами відзначено 721 прикордонника, а уродженцю вінницького краю старшому лейтенанту В'ячеславу Семенову присвоєно звання "Герой України", на жаль, посмертно. Під час бойових дій в АТО загинуло 67 охоронців кордону.

 

Прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону Людмила Катеринич розповіла, що меморіальний комплекс -- це триметрова стела з каменю, на якій возвеличується рівносторонній козацький хрест. Над нею майорить Державний Прапор України. Зображення героїв викарбувані в граніті, поруч -- пам'ятна дошка зі словами посвяти. По обидва боки встановлено жовто-сині прикордонні знаки -- символ священного і непорушного державного рубежу, за який віддали життя бійці. Меморіальний комплекс споруджували протягом шести місяців. Встановлено його на території загону, неподалік від берега Дністра, звідки вирушали на завдання прикордонники.

 

З ініціативи командира Могилів-Подільського прикордонного загону полковника Юрія Василика поруч з Меморіальним комплексом посадили Алею Слави.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України