Понад половина всіх звернень і скарг, які надходять на ім'я голови Запорізької ОДА, торкаються роботи Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області. Про це заявив сам Костянтин Бриль, спілкуючись із жителями Мелітопольського району. Цікаво, що напередодні керівник згаданого відомства залишив посаду. Втім, голова Запорізької ОДА не висловлює з цього приводу навіть стриманого оптимізму:

 

-- Ми розуміємо, що йому (керівнику обласного Держгеокадастру. -- Авт.) на заміну прийде черговий виконувач обов'язків. На жаль, зміною керівника ми не вирішимо всіх проблем, які існують на рівні Головного управління. Нині вся держава говорить про те, що потрібно передати земельні повноваження на місця. Проте залишається питання: кому саме? Тож у майбутньому землю в громадах у межах їхніх територій мають розподіляти місцеві жителі, тобто сама громада, -- оприлюднив свою позицію К. Бриль.

 

Варто додати, що серед численних скарг стосовно негараздів у земельних питаннях була і така. Голова Семенівської сільради (велике село в передмісті Мелітополя) Андрій Єрмоленко заявив, що в його селі на обліку 30 учасників АТО. І жоден із них ще не отримав свої передбачені законом ділянки! Втім, той же Геокадастр збирається сільську землю передати атошникам із Дніпропетровська...

 

Костянтин Бриль пообіцяв формалізувати всі заяви жителів Мелітопольського району із земельних питань і передати їх до обласної прокуратури.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України