Напередодні холодів у Запорізькій області «проінвентаризували» кількість безхатченків. Їх по області на обліку 1139 осіб. Поточного року, до речі, до списку додалося ще 256 безпритульних громадян. За останні 10 місяців 61 особі поновлено документи та понад тисячі людей, котрі потрапили у складні життєві умови, надано соціальну допомогу. Однак попереду зима, а статистика минулих холодних сезонів не втішає — область, на жаль, перебувала серед лідерів за числом загиблих від переохолодження.


Через те з 15 листопада відкриються 16 пунктів обігріву й харчування безхатченків і людей, які потрапили в складні життєві умови. Зрозуміло, що передусім такі пункти відкривають у Запоріжжі та містах обласного підпорядкування. Утім, не забута й ціла низка районів, які, так би мовити, лежать на «шляхах міграції» звільнених з-під варти колишніх ув’язнених, які втратили соціальні зв’язки. Тут ідеться про Вільнянський, Оріхівський, Пологівський, Приморський, Якимівський та Чернігівський райони.


Зауважимо, що на харчування безхатченків в найближчі два місяці облрада виділила 120 тисяч гривень. Обіцяють і перше на курячому бульйоні, і друге (каша з сосисками), а також чай з хлібом.

Запорізька область.