Місцева поліція повідомляє, що під час затримання у салоні його автомобіля знайдено "револьвер системи "Наган" з патронами калібру 7,62; гранатомет РПГ-18; три гранати Ф-1 із запалами сучасного виробництва; марихуана, вагою приблизно 100 грамів; - державні номерні знаки з викрадених автомобілів; радіостанція, яка працювала на 2-х каналах (Управління патрульної поліції міста Запоріжжя і відділів поліції ГУНП в області)".

 

Як, можливо, пам'ятають читачі "Голосу України", у лютому-березні газета вже повідомляла про "подвиги" згаданого Григори. 7 та 10 лютого, вважай, у центрі міста, біля будинку цього "авторитета" розгорнулися справжні бойові дії зі стріляниною, вибухами гранат і, зрештою, пострілом із гранатомета по самому будинку. Тоді все завершилося одним пораненим і двічі вибитими вікнами квартир першого поверху дев'ятиповерхівки, розташованої поруч.

 

1 березня тоді ще міліція затримала автомобіль того самого Григори. Нагадаємо перелік вилученого: пістолет Макарова з патронами, граната Ф-1, автомат Калашникова зі спорядженим патронами магазином. Тоді ми, посилаючись на поінформованих людей, сповіщали, що то вже 41-ше затримання Григори. Нині ж в соцмережах стверджують, що 12 листопада -- вже п'яте затримання кримінального авторитета лише цього року.

 

Щодо поліції, то вона лише визнає, що має справу з рецидивістом, і що він "раніше судимий за ч. 1, 2, 3 ст. 140; ч. 3 ст. 142; ст. 144; ч. 2 ст. 145; ст. 193; ч. 2 ст. 194; ч. 3 ст. 206; ч. 1 ст. 215 КК України (в редакції 1960 року), ч. 1 ст. 122; ч. 4 ст. 187; ч. 3 ст. 189; ч. 1 ст. 263; ч. 4 ст. 296; ч. 1, 2 ст. 309; , ч. 1 ст. 345; ч. 3 ст. 355; ст. 395 чинного Кримінального кодексу України. Загальний термін відбування покарання в місцях позбавлення волі 27 років 8 місяців".

 

І ось тут виникає запитання: "А коли він це все встиг?" Адже лише цього року -- із офіційно оприлюднених епізодів з 51-однорічним Григорою сидіти йому ще з лютого-березня, і дуже довго сидіти. А він і далі продовжує кататися з гранатометами і наганами. Бо всі, кому належить, напевне, чекають, коли він собі ще й танк здобуде...

 

І взагалі. Чи не найкрасномовнішою ілюстрацією стану справ зі злочинністю в Запоріжжі є ще одна гучна історія, яка сталася в місті у суботу. У Комунарському районі -- прямо у дворі будинку, де проживає прокурор Роман Мазурик, у останнього відняли престижну і задекларовану автівку. Троє невідомих у масках скоїли злочин посеред білого дня. Окрім BMW X5, грабіжники відняли ще й гроші та коштовності.

 

Пан Мазурик в Запоріжжі -- один із постійних героїв публікацій із заголовками на кшталт: "Прокурор живе в будинку мами-судді та їздить на автівці тата -- колишнього прокурора". Протягом шести років після вишу, Роман Мазурик здійснив карколомну кар'єру, побувавши вже й на посаді 1-го заступника прокурора міста, а тепер очолює місцеву прокуратуру № 2 міста Запоріжжя. Його мама нині суддя вже не в Запоріжжі, а в Києві, а батько -- бізнесмен і недавній заступник прокурора Запорізької області.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України