На Вінниччині провели в останню путь ще одного захисника рідної землі -- на Донбасі загинув 27-річний десантник Олександр Оцабера. Незважаючи на снігову заметіль, недільного дня 13 листопада сотні людей у селі Гурівці Козятинського району прийшли попрощатися з відважним земляком. У цей день у районі оголосили день жалоби.

 

На знімку:

 

таким залишиться у пам'яті рідних, друзів і побратимів
відважний воїн Олександр Оцареба

 

Фото
з мережі Інтернет.

 

Олександр Оцареба загинув у ніч з 10 на 11 листопада від мінно-осколкового поранення біля Торецька Донецької області. Його мобілізували у липні 2014-го, служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді. За словами волонтера Тетяни Барвінської, перше бойове хрещення пройшов біля Попасної. Потім були бої в Нікішино, разом з бойовими побратимами тримав оборону Дебальцево. Зазнав важкого поранення в плече. Після лікування Олександр знову повернувся на передову. Було це в січні 2015-го. У березні його демобілізували. Додому повернувся з нагородою -- медаллю "Захисник Вітчизни".

 

Втім, через дев'ять місяців боєць знову опинився у зоні АТО. Його побратим Володимир Сікан, який приїжджав провести бійця в останню путь, розповів, що Олександр був природженим військовим. "Він не міг залишатися дома у той час, коли знав, що на передовій потрібні досвідчені воїни, такі, як він, -- каже пан Володимир. -- Саша не один, хто так робить. Завдяки професіоналам вдається стримувати ворога". Наприкінці минулого року Оцареба підписав контракт із Збройними Cилами України. Служив інструктором з вогневої і тактичної підготовки в одному з підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

 

-- Нам, волонтерам, Саша запам'ятався не тільки патріотом, відважним бійцем і знавцем тієї справи, яку робить, -- продовжує Тетяна Барвінська. -- Він був дуже порядною, доброзичливою, спокійною людиною.

 

На повернення додому Олександра чекали мати, двоє маленьких синів -- Євгенові сім років, Владиславу -- чотири, та дружина. Висловлюємо щирі співчуття їм, а також рідним, друзям, землякам відважного воїна. "Будь проклята ця війна! -- каже, втираючи сльози, волонтер. -- Вічна і світла пам'ять Герою!"

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України