Жителі Великого і Малого Обзира самостійно відновили (на знімку) міст через річку Стохід, що сполучає їхні села. Впоралися вони із цим нелегким завданням усього за день. 

 

Ще років десять тому сполучення між цими населеними пунктами було надійним: береги Стоходу з’єднував подарований військовими понтонний міст. Та однієї ночі його не стало: крадії розібрали його і здали на металобрухт. Злодіїв тоді впіймали, а ось відновити міст не змогли.


Кошти на його відновлення виділила Камінь-Каширська районна рада. Однак семи тисяч гривень, а саме такою була інвестиція, не вистачило б на проведення робіт. Виручили місцеві умільці, які працювали безплатно, а також допомога деревиною державних лісгоспів Камінь-Каширського, СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», Городоцького лісництва. Відтепер мешканці Малого Обзира, а село це справді невеличке — усього 40 жителів, зможуть без перешкод коротким шляхом добиратися до центра своєї громади у Великому Обзирі. Та найбільше радіють обнові батьки, у яких діти навчаються у школі сусіднього села. А таких у Малому Обзирі вісім.

Волинська область.


Фото з сайту «Полісся».