З'явився вирок суду в давній передвиборній справі, яка тягнеться з лютого 2015-го. Нагадаємо, завдяки активній кампанії у ЗМІ, ледь не вся Україна знала, що у Запоріжжі міський голова -- корупціонер. Утім, після довгих пошуків компромату Олександру Сіну було висунуто лише звинувачення у порушенні трудового законодавства. Мовляв, він продовжив контракти з головними лікарями 19 медичних закладів міста на три місяці, а мав продовжити їх на три роки. У міськраді скорочені терміни контрактів пояснили суперечливою нормативної базою, яка існувала на час підписання розпорядження міського голови.

 

Втім, заради вручення повістки підозрюваному, за ним була організована погоня із восьми тоді ще міліцейських автівок. Поблизу Дніпропетровська перегони з мигалками увінчалася успіхом і запрошення на допит до слідчого був урочисто вручений.

 

О. Сін одразу назвав дії прокуратури заангажованими і політично вмотивованими. А ще покликаними не допустити його переобрання на осінніх виборах 2015-го. До речі, без будь-якої зовнішньої реклами та підтримки хоч однієї із партій міський голова прийшов до фінішу з достойним четвертим результатом, дуже мало поступившись другому і третьому кандидатам.

 

І ось за рік після того, як міський голова пішов з посади, надійшло рішення Орджонікідзевського (Вознесенівського після декомунізації району) райсуду. Олександра Сіна визнано винним, і він тепер не має права протягом двох років займати певні посади. Штрафу чи примусових робіт йому не присудили, бо тепер колишній міський голова є безробітним опікуном малолітньої дитини.

 

І хоча повертатися до лав чиновників він і не збирається, Олександр Сін пообіцяв звернутися до Апеляційного суду, так як із вироком не згоден і винним себе не вважає. Чи буде, в свою чергу, апелювати прокуратура (після недавньої зміни прокурора області), наразі невідомо.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України