Завдяки реконструкції дороги на ділянці від Запоріжжя до Волновахи зросла її пропускна спроможність. Тож, окрім десятків додаткових "новорічних" поїздів, "Укрзалізниця" збирається запровадити ще один маршрут із Маріуполя на Київ.

 

Поїзд має категорію нічного швидкого і зупинятиметься лише на кількох великих станціях, включаючи Запоріжжя та Дніпро. Варто додати, що його поява зумовлена не лише необхідністю (напрям дуже популярний серед пасажирів), а й можливостями. Адже завдяки реконструкції залізничної ділянки Запоріжжя -- Комиш-Зоря -- Волноваха (Комиш-Зоря -- селище в Більмацькому районі Запорізької області), проведеної цьогоріч, істотно зросла її пропускна спроможність. Зокрема, тепер є можливість щодобового проїзду 23 пар вантажних поїздів і чотирьох пасажирських.

 

А тепер, власне, про сам поїзд. Уперше він вирушить із Києва 22 грудня о 18:53, курсуватиме по парних днях, і його прибуття до Маріуполя -- о 12:20 наступного після виїзду дня. З міста металургів та машинобудівників потяг вперше вирушить 23 грудня о 17:46, курсуватиме по непарних днях і прибуватиме до Києва о 12:08. Нагадаємо, що нині діє основний і щоденний маршрут № 84 ("Азов") із Києва до Маріуполя, і в зворотному напрямі. Зі столиці він виїздить о першій, а прибуває до Маріуполя о 9:15, назад стартує о 16:17 і прибуває до Києва о дев'ятій.

 

І наостанок: у новому поїзді передбачено 15 вагонів -- від плацкартних до СВ.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України