У Запоріжжі визнали, що виснажлива битва із зарплатними боргами завершилася нічим. Тільки-но на початку осені вони поволі почали скорочуватися, як прийшла нова біда. Свій вагомий внесок у ту "скарбничку" зробило зазвичай успішне в цьому плані ВАТ "Запоріжжяобленерго" (одразу плюс 30,7 мільйона гривень). А загальний результат такий: заборгованість у зарплатах за останній місяць в області підскочила із 31,8 мільйона до 65,6 мільйона гривень. По місту Запоріжжю всі чотири підрозділи згаданої компанії, які працюють в облцентрі, "забезпечили" зростання на понад 13 мільйонів гривень.

 

Зрозуміло, що проблема не з'явилася на рівному місці. Причиною негараздів енергетиків став так званий "нульовий алгоритм", запроваджений НКРЕКП стосовно "Запоріжжяобленерго". Простіше кажучи, щодоби з рахунків згаданої компанії перераховується приблизно по 30 мільйонів гривень за борги, створені перед цією компанією чи то державними підприємствами, чи тими, кого енергетики від'єднати від мережі через так звану екологічну броню ніяк не можуть.

 

Працівники компанії щотижня, починаючи з 18 листопада, виходять на площу перед будівлею обласної влади і мітингують. Утім, це ніяк їм не допомагає.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України