Ватажок останньої -- середній із трьох братів Козирів, 1977 року народження. Окрім двох братів, він долучив до справи ще трьох рецидивістів віком від 29 до 44 років. Сьомий учасники банди через хворобу перебуває під домашнім арештом, усім решті суд ще раз продовжив перебування під вартою на шістдесят діб.

 

Нагадаємо, що згаданому угрупованню інкримінують одразу 13 епізодів пограбувань. Перший злочин скоєно ще 25 листопада 2011 року, останній -- і вже майже під повним контролем правоохоронців -- 18 травня 2016-го. Після чого всю банду і схоплено. Через те, що грабіжники були постійні у своїх "уподобаннях" (один банк та три ювелірні мережі), то загальна сума чотирьох висунутих проти них цивільних позовів становить 6 мільйонів 879 тисяч 840 гривень. Утім, як з'ясувалося, підозрюваним немає чим розплатитися навіть за адвокатів, через те їх захищають співробітниці Центру надання безплатного юридичного захисту.

 

Із цього приводу в перерві судового засідання один із присутніх кинув репліку, що у грабіжників немає ні копійки, бо золоті прикраси отримували інші, а вони, як виконавці, за це мали якісь копійки. Цікавий і інший епізод. Найстарший із членів банди вже відсидів тринадцять років, і його судили шість разів. Останнього разу його було засуджено у вересні 2015 року Ленінським райсудом Запоріжжя за грабіж і отримав він чотири роки позбавлення волі з випробувальним строком на два роки. Як бачимо, виправлення не сталося...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України