У Луцьку перебувають 15 учнів та троє педагогів з Волноваської загальноосвітньої школи І--ІІІ ступенів № 7 (Донецька область). Вони беруть участь у спільному німецько-українському проекті "Осінній університет -- обмін досвідом. Інформаційний місток розвитку дружніх стосунків Німеччина -- Україна".

 

На знімках:

 

дітям із Волновахи тепло і затишно в Луцьку

 

фото на згадку з керівниками міста Луцька

 

Фото
відділу інформаційної роботи
Луцької міської ради.

 

Для школярів з Донеччини, які проживають у родинах лучан, підготовлена насичена програма: вивчення німецької мови, тренінги, майстер-класи з елементами ІТ-технологій, екскурсії.

 

У понеділок з ними зустрілися міський голова Микола Романюк та його заступник Андрій Киця. Присутній на заході директор Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець зауважив, що діти з очолюваного ним закладу в рамках цього проекту зараз перебувають у Німеччині, а діти з Волновахи приїхали до Луцька.

 

-- Луцьк і Волноваха є містами-побратимами, -- зауважив, звертаючись до присутніх міський голова Микола Романюк. -- Уже неодноразово на відпочинок до нашого міста приїжджали групи дітей. Таке спілкування зближує українців зі сходу та заходу. А проект, участь в якому беруть діти з Донеччини, допоможе їм краще вивчити німецьку мову.

 

У свою чергу, директор Волноваської ЗОШ № 7 Тетяна Клочек подякувала керівникам Луцька за гарний прийом і чудові умови перебування.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України