У Вінницькій клінічній обласній лікарні імені Пирогова успішно прооперували учня одного з профтехучилищ міста Щастя на Луганщині Віктора Подкуйка.

Лікар-травматолог Євген Симоненко видалив з ноги хлопця осколки снаряду. Він розповів, що поранення отримав у місті Щастя, коли йшов на заняття і потрапив під обстріл. Тоді лікарі надали допомогу, але видалили не всі осколки. На Вінниччину Віктор прибув разом з 32-ма учнями ПТУ з міст Щастя та Золоте. Волонтери перевезли їх на прохання голови Луганської ОДА Геннадія Москаля. Всі вони продовжують навчання у місцевих профтехучилищах за тими спеціальностями, що опановували раніше. Більшість прибулих навчаються у Гніванському професійному ліцеї. Серед них і Віктор Подкуйко. Коли хлопець занедужав, його привезли в лікарню на обстеження. З’ясувалося: треба оперувати.

— Перше, що він запитав після операції, скільки грошей має заплатити лікарям, — розповів кореспонденту «Голосу України» заступник директора департаменту освіти Вінницької облдержадміністрації Валерій Бачинський. — І це при тому, що він, так само, як інші прибулі учні, — з малозабезпечених сімей. Звичайно, про жодні кошти не йшла мова. Для його лікування лікарня надала всі необхідні ліки і медпрепарати.

За словами Валерія Бачинського, всі учні з Луганщини навчаються за бюджетні кошти, вони забезпечені триразовим харчуванням, проживають у гуртожитку, за який також не сплачують.

Голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник повідомив: Геннадій Москаль просить вивезти ще п’ятсот учнів шкіл. «Ми підтвердили попередню домовленість про переселення дітей», — сказав пан Олійник.

Вінницька область.