У Хотинському районі Чернівецької області невдовзі запрацює сонячна електростанція. За словами заступника голови Рукшинської об'єднаної громади Валерія Мариняка, в селі Рукшин підготовлено проект сонячної електростанції, який подано на розгляд Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, що спеціалізується на таких технологіях.

 

Мешканці села сподіваються, що сонячна електростанція насамперед забезпечить електроенергією фельдшерсько-акушерський пункт, школу та сільську раду. Зараз завершується виготовлення проектно-кошторисної документації і очікують приїзду німецьких фахівців, який має відбутися в грудні.

 

Свого часу "Голос України" писав про намагання чеського підприємця встановити таку електростанцію у селі Магала Новоселицького району, але амбіції та підкилимні ігри з виділеною бізнесмену землею завадили цьому проекту. В селі Рукшин мешканці й влада виявилися не тільки мудрішими, а й узялися за створення такого необхідного для інфраструктури села енергетичного об'єкту самотужки. Владу поважають там, де вона поважає людей.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України