Комп’ютерний томограф за кошти уряду Японії придбано для Вінницького військово-медичного клінічного центру Міноборони. Як стверджує начальник центру полковник Сергій Петрук, це прилад нового покоління для проведення суперточної діагностики, його вартість — майже 30 мільйонів гривень.

 

— Томограф має бути встановлено у спеціально обладнаному приміщенні з надзвичайно жорсткими умовами радіаційного захисту і спеціального освітлення, — уточнив полковник. — Кошти для виконання робіт у сумі сто тисяч гривень передав для лікувального закладу народний депутат України Григорій Заболотний.


За словами керівника Центру, земляк вінничан Григорій Заболотний уже підтримував медичний заклад. Раніше від нього отримали кошти в сумі 350 тисяч гривень.


— Кожен, хто має можливість, повинен допомагати нашим лікувальним закладам, — каже Григорій Заболотний. — Я до цього залучаю своїх друзів, знайомих, які займаються серйозним бізнесом. Медицина — це та галузь, яка потребує значних вкладень, щоб наші люди мали можливість лікуватися в належних умовах, з використанням сучасних досягнень медичної техніки, технологій та препаратів. Під час останнього прийому виборців у райцентрі Бершадь до мене звернулися понад сто людей. Більшість просили допомоги на лікування.


Народний депутат закликає своїх колег максимально підтримати медичну галузь. Зокрема, медичні заклади Міноборони, де рятують життя захисникам країни. У Вінницькому військово-медичному центрі медичний персонал надав допомогу понад двом тисячам військовослужбовців і добровольців, яких було доправлено із зони АТО з різними ступенями поранень.

Вінницька область.