Головна ялинки країни поб'є минулорічні рекорди і сягне 26 метрів. Зелену красуню привезуть до Києва з Івано-Франківщини, її прикрасить тисяча яворівських іграшок зі справжнього дерева, а довжина гірлянд на ялинці сягатиме трьох кілометрів. Про це повідомив засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький під час прес-конференції у столиці.

 

"Ми впевнені, що новорічні заходи привернуть увагу і туристів, і киян. Очікуємо не менше п'яти мільйонів відвідувачів", -- зазначив Добруцький.

 

На Софійській площі відбудеться 15 концертів, в яких будуть задіяні більше трьох тисяч артистів. П'ятсот метрів становитиме довжина новорічного ярмарку. Тут поставлять сто будиночків, серед яких 40 альтанок, де люди зможуть сховатися від снігу чи дощу. Крім того, організатори обіцяють встановити колесо огляду заввишки 16 метрів, з якого відкриється Володимирський проїзд.

 

Цього року особливий акцент зробили на соціальній складовій. На 1,5 тисячі дітей-сиріт, та тих, хто позбавлений батьківського піклування, чекає безкоштовна новорічна програма та подарунки від міста.

 

За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, міська адміністрація підготувала 21 цікавий унікальний новорічно-різдвяний захід. Буде кілька важливих локацій: традиційно це Контрактова і Поштова площі. Серед новинок -- фотозони на Хрещатику. Також новорічні заходи пройдуть біля Маріїнського палацу, на Співочому полі 7--8 січня відбудеться "Країна мрій". А щоб діти і дорослі змогли поринути у різдвяну казку, в 13 муніципальних театрах Києва покажуть вистави для малечі.

 

Окрім цього, Ганна Старостенко нагадала про рішення Київської міської ради про заборону використання піротехнічних засобів під час новорічних святкувань. "Поки в нас така складна ситуація в країні, ми заборонили використання салютів, петард під час свят і сподіваємося, що це рішення буде на сто відсотків виконано", -- сказала вона.

 

Олена ЮХИМЧУК.

 

Київ.

 

Голос України