Спецслужба фіксує спроби антиукраїнських сил розхитати ситуацію на Закарпатті за допомогою фейкових вкидів.

 

Управління СБУ в Закарпатській області фіксує активізацію спроб антиукраїнських сил розхитати ситуацію як в регіоні, так і в державі через поширення у ЗМІ різного роду провокаційних заяв.

 

Черговий фейк про начебто вимоги "автономізації", які цього разу нібито прозвучали від представників угорської національної меншини, з'явився в медіа-ресурсах, наближених до корпорації Індустріальний союз Донбасу, повідомили "Голосу України" в прес-групі облСБУ.

 

В інформації йшлося про створення так званого комітету іноземних справ, який мав би представляти інтереси угорців на міжнародному рівні окремо від України.

 

Облуправління СБУ ретельно перевірило викладені у статті факти, опитало всіх осіб, згаданих в інформації. За результатами перевірки представники української спецслужби з'ясували, що викладена інформація не відповідає дійсності. І вбачає в таких діях ознаки ведення інформаційної війни, спроби посіяти ворожнечу в багатонаціональному регіоні, а також створення "картинки" на догоду агресорові.

 

СБУ встановила всіх причетних до створення цього фейкового повідомлення та подібних інформаційних вкидів і провела з ними відповідні роботи у рамках чинного законодавства.

 

Українська спецслужба, наголошено в повідомленні, жорстко реагуватиме на будь-які прояви автономізму, сепаратизму та іншу антиконституційну діяльність.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України