На Буковині активно розвивається дитяче та юнацьке плавання.

 

Десять переможних кубків у своїх вікових категоріях привезли на початку листопада 2016 року юні буковинські плавчині з турніру, що відбувався в Ужгороді. А 26--27 листопада команда чернівчан уже на міжнародному турнірі "Бобридіада" в Борисполі відзначилася серед більш як 250 учасників з України та Білорусі.

 

Фото надано
прес-службою Чернівецької ОДА.

 

Зокрема, чернівчанка Олена Шахрай отримала перемогу у віковій категорії 2006 року, Вікторія Бурачок здобула срібну медаль у віковій категорії 2007 року, третє місце серед дівчат 2007 року народження посіла Валерія Зінченко. Усі вони - вихованки групи тренерів під керівництвом Сергія Ксенникова зі спортивного клубу "Чернівці".

 

За ініціативою заступника голови обласної ради Віталія Мельничука 30 листопада в приміщенні Чернівецької облради була проведена прес-конференція "Плаванню вищих досягнень в Чернівцях бути". На заході було проаналізовано цьогорічні результати, вручено подарунки тренерам та їхнім вихованцям. Присутні зазначили, що за спільних зусиль федерації плавання, обласного та міського управлінь молоді та спорту, Чернівецького відділення Олімпійського комітету, а головне - тренерів-ентузіастів, перспектива розвитку дитячого та юнацького плавання в Чернівцях та на Буковині є дуже обнадійливими.

 

*

ДОРЕЧІ

 

ЦИФРА

Мільйон гривень...

 
...виділила міська рада на організацію новорічних свят у Чернівцях. За відповідне рішення проголосував 31 депутат із 34 присутніх у сесійній залі.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України