Чисельність населення Закарпаття станом на 1 жовтня становила мільйон 259 тисяч 500 чоловік. Упродовж січня-вересня кількість жителів зросла на 331 людину. Про це повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль, спираючись на дані головного облуправління статистики. Тож Закарпаття залишається однією з небагатьох областей України, де стабільно фіксується приріст населення.

 

Пожвавішав і ринок праці: кількість зареєстрованих безробітних за жовтень зменшилася на 12,4% і на кінець місяця становила 5 тисяч 428 осіб.

 

Краще стало і з заробітками. У вересні, до прикладу, середня номінальна зарплата одного штатного працівника становила 4 тисячі 646 гривень, що на 6,9% більше, ніж у серпні. Розмір середньої зарплати в 3,2 разу перевищував рівень встановленого державного соціального стандарту (1450 гривень).

 

Складнощі в агропромі поки що залишаються. У січні-жовтні індекс обсягу сільгоспвиробництва порівняно з відповідним періодом минулого року становив 96,3%, у тому числі в господарствах населення - 95,1%, у сільгосппідприємствах - 118,4%.

 

Непогана працює промисловість. За десять місяців виробництво промислової продукції порівняно з відповідним торішнім періодом збільшилося на 5,5%.

 

Досить стабільно у будівельній галузі: у січні-жовтні підприємствами та організаціями області виконано будівельних робіт на 460 мільйонів 100 тисяч гривень. Індекс будівельної продукції порівняно з десятьма місяцями минулого року становив 105,4%.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України