Чотири роки тому в Коростені було відкрито центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Джерело надії». 


З’явився він завдяки співпраці батьків, які виховують діток із непростими діагнозами, із міською владою та норвезькою й британською благодійними місіями. Кожен зробив посильний внесок: батьки — свій ентузіазм та робочі руки, міська влада надала приміщення та організувала роботу, а благодійники підтримали добрі починання, надавши фінансову допомогу. Особливо цінують внесок норвезьких старшокласників, які працювали, щоб зібрати кошти для дітей з України. Кілька разів на рік вони приїжджали в Коростень, щоб побачити, як іде будівництво, та визначити, яку допомогу ще потрібно надати. У результаті приміщення центру вийшли по-домашньому затишними, а на подвір’ї розцвів різнобарв’ям дитячий майданчик.


У колективі — кваліфіковані кадри, які працюють і з дітьми, і з їхніми батьками, навчаючи їх, як надавати реабілітаційні послуги вдома. Сюди приїздили фахівці з-за кордону, зокрема з Великої Британії, які передавали коростенцям свій досвід.


— Добре, що в країні є небайдужі до чужих проблем люди, на яких і тримається соціальна сфера. У «Джерелі надії» працюють ті, хто, мабуть, найкраще розуміє, як складно живеться і дітям, котрі мають серйозні проблеми зі здоров’ям, і членам їхніх родин, — зазначив депутат Житомирської обласної ради Анатолій Мелашенко.


— Хочу подякувати всім, хто опікується дітками в центрі «Джерело надії», адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього, — сказав член Коростенського міськвиконкому Роман Калінін.


Цей центр відвідував і народний депутат України Юрій Павленко, який теж переконався, наскільки потрібна і дітям, і їхнім батькам робота фахівців. Він констатує: соціальний захист людей з обмеженими можливостями треба посилювати. Цей прошарок населення найменш захищений і найбільш вразливий в умовах нашого суспільства, адже розмір пенсії або допомоги не покриває найнеобхідніші витрати — на харчі та ліки.

Житомирська область.