У Черкаському обласному краєзнавчому музеї демобілізовані воїни та волонтери організували масштабну виставку «Війна триває» (на знімку).

— Сто сорок сім військовослужбовців та добровольців з Черкащини загинули в боях за територіальну цілісність і незалежність України, — сказав на відкритті виставки один з її організаторів колишній боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади Тарас Теліженко. — Ця експозиція — пам’ять про загиблих побратимів, знак шани і підтримки тим, хто зараз боронить рідну землю. Війна триває — ми повинні щохвилини про це пам’ятати.


Експонати виставки — посічені осколками і буревіями українські прапори, розплющені гранатомети, пробиті бронежилети, смертельне залізяччя від «Градів», і... дитячі малюнки, плетені обереги, аркушики листів, сповнені тепла і сонця.


У центрі експозиційної зали — високі стовбури дерев. На кронах і гілках розвішано іменні жетони загиблих воїнів. «Дерево завжди живе, — каже Тарас Теліженко. — Допоки дихатимемо — живими для нас будуть Євген Подолянчук, Ігор Момот, Сергій Амброс, Володимир Ложешніков, Ігор Бойко, Олексій Панченко, Сергій Лифар, Богдан Каравайський — всі герої, які ціною своїх життів захистили Вітчизну від озвірілого ворога».


На виставку до краєзнавчого музею майже безперервним потоком ідуть демобілізовані бійці та їхні родини, студенти, школярі, громадськість.

Черкаси.


Фото автора.