Новий сектор міграційної служби відкрили в райцентрі Великий Березний. Подія стала знаковою як для мешканців цього гірського району, так і для працівників міграційної служби. Замість кількох орендованих кімнаток при райвідділі поліції -- окремий просторий офіс європейського зразка. Тут надаватимуть усі послуги: від виготовлення ID-картки до біометричного закордонного паспорта.

 

Щоб зробити сучасний ремонт, відсвяткувати входини, з бюджету селища було виділено понад 200 тисяч гривень. Державною міграційною службою закуплено робочу станцію з оформлення біометричних документів. "Це новосілля стало яскравим прикладом турботи представників виконавчої влади та місцевого самоврядування про зручності людей, -- зазначив селищний голова Богдан Кирлик. -- Ми хочемо, щоб послуги були максимально доступні, а кошти від них допомагали розв'язати інші соціально важливі проблеми".

 

Великоберезнянський -- гірський, дотаційний район. Переважна більшість жителів на заробітках, за кордоном. Роками, щоб отримати такий необхідний закордонний паспорт, доводилося двічі їздити понад 40 кілометрів до Ужгорода, витрачати час і гроші. Нова робоча станція з оформлення біометричних документів дасть змогу щомісяця приймати на оформлення до півтисячі громадян. Як зазначив очільник міграційної служби області Ігор Михайлишин, це вже четверта аналогічна робоча станція, яка запрацювала цього року у віддалених районах. Розширення мережі станцій позитивно вплинуло на надходження до місцевих бюджетів. Із початку року від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло понад 22,5 мільйони гривень.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України