Черкаси відвідали народні депутати України Андрій Білецький та Олег Петренко. Колишні командир та боєць легендарного полку «Азов», засновники партії «Національний корпус», поспілкувалися з однопартійцями, членами цивільного корпусу «Азов», лідерами молодіжних організацій, активною громадськістю (на знімку гості черкащан у центрі).

 


Зустріч парламентаріїв відбулася у приміщенні колишнього цеху тютюнової фабрики. Тут, за ініціативою «азовців», триває реконструкція виробничих площ під соціальний спортивний зал імені Сергія Амброса.


Стоячи присутні на зустрічі вшанували пам’ять черкаського громадського активіста, спортсмена, бійця-добровольця «Азову» Сергія Амброса, який загинув 18 лютого 2015 року під Широкиним.


— Не кожному поколінню, — сказав у своєму виступі Андрій Білецький, — випадає право творити історію своєї держави у переламний момент. Нам це судилося — захистити честь і гідність нації, суверенітет України. Ми несемо велику відповідальність перед пам’яттю тих, хто поліг за національну ідею. Ми відповідальні також перед поколіннями, які йдуть за нами.


Відповідаючи на численні запитання, Андрій Білецький зазначив, що новостворена партія «Національний корпус» боротиметься за повернення Україні статусу ядерної держави, ініціюватиме введення смертної кари за державну зраду та корупцію в особливо великих розмірах, наполягатиме на володінні громадянами зброєю для самозахисту, працюватиме над військово-політичною інтеграцією з країнами Балтії та іншими послідовними союзниками України у Центральній Європі. Щодо майбутніх виборів до Верховної Ради, то лідер «Національного корпусу» вважає доцільним скоротити кількість парламентаріїв до 300 осіб і не обирати депутатів-мажоритарників.

 

Черкаська область.


Фото автора.