Виставку робіт учнів Луцької художньої школи «Паростки творчості» відкрито в «Галереї мистецтв» Національної спілки художників України. Захід присвячено 55-річчю навчального закладу. Привітати ювілярів до виставкової зали прийшли керівники міста, викладачі Луцького технічного і Східноєвропейського імені Лесі Українки університетів, які мають мистецькі кафедри, директори художніх шкіл Володимира-Волинського і Ковеля, колеги з музичних шкіл обласного центру. Бажаними гостями на святі стали й колишні випускники школи, серед яких багато знаних на Волині і не лише майстрів пензля.


Як розповів директор навчального закладу, заслужений працівник культури України Іван Гаврилюк, за роки діяльності школу закінчили 3750 учнів. Сьогодні в ній навчається 600 дітей, а свої знання і вміння їм передають 22 викладачі.


— Звичайно, не всі наші вихованці будуть художниками чи народними майстрами, але навчання в школі дасть їм змогу краще розуміти красу світу, розширити свій світогляд, стати добрішими, — зауважує директор.
Серед представлених в експозиції картин не можна не помітити автопортрет, виконаний свого часу учнем 6 класу Олександром Левчуком. Нині він студент-другокурсник Львівської академії мистецтв. Картина вражає досконалістю, і важко повірити, що написана не зрілим майстром, а школярем-підлітком. Та й кожна з 326 робіт привертає увагу і манерою виконання, і вмінням побачити цікаве у, здавалося б, зовсім буденних речах.

 


Депутат міської ради Алла Надточій (у центрі) та начальник Луцького міського управління культури Тетяна Гнатів вітають директора школи Івана Гаврилюка (ліворуч), викладачів та учнів з 55-річчям навчального закладу.


Волинська область.


Фото автора.