13 грудня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває у Чернівцях з офіційним візитом.

Фото
із сайту molbuk.ua.

 

Спочатку керівник уряду взяв участь у відкритті нового 8-поверхового будинку, який збудувало підприємство "Чернівціжитлобуд". Багатоповерхівку зведено за новими енергоощадними технологіями, тому він викликав зацікавленість високого гостя. "Незважаючи на те, що сьогодні на вулиці дуже холодно, в цьому будинку тепло й затишно, адже він збудований за найкращими сучасними технологіями", -- сказав В. Гройсман, оглядаючи новобудову у супроводі представників чернівецької влади.

 

Потім прем'єр відвідав Буковинський державний медичний університет. Виступаючи у його Палаці "Академічний", він пообіцяв Чернівцям профінансувати відкриття кардіо-судинного центру. "В бюджеті на 2017-й рік Кабмін заклав кошти на створення таких закладів в Україні. Чернівці одні з перших тримають таку медичну установу. У Вінниці, де я був міським головою, такий центр уже діє. Завдяки такому закладу вдалося врятувати чимало людей, які мають хвороби серця", -- заявив Володимир Гройсман. Він пригадав випадок, коли в одного з водіїв таксі стався сердечний напад під час керуванням автомобілем: "Якби на той час у місті не було такого обладнання і такого центру, 36-річного чоловіка врятувати не вдалося б".

 

Наступним у програмі візиту стало урочисте відкриття ТОВ "Аутомотів Електрік Україна" -- підприємства, яке запускають у Чернівцях представники німецького бізнесу. Чернівецька область "гола й боса" на інвестиції, а тому відкриття підприємства, що дасть сотням буковинців достойні робочі місця, є подією не тільки для Чернівців, а й для України.

 

Ще Прем'єр-міністр ознайомився з ходом робіт із реконструкції та розширення злітної смуги Чернівецького міжнародного аеропорту. Профінансований урядом проект дозволить Чернівцям, які розташовані на перспективній для розвитку авіасполучень з країнами ЄС, Балканами та Близьким Сходом "розі вітрів", приймати сучасні пасажирські літаки з низькою посадкою двигунів. Для міста, привабливого для туристів, це теж можливість заробляти. Наразі реконструкція злітної смуги сповільнена, проте підрядники стверджують, що спричинене це високим рівнем відповідальності з дотримання технологій.

 

Під час візиту Володимир Гройсман мав розмову з очільником області Олександром Фищуком та чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком щодо подальшого сприяння уряду у перетворенні Чернівців на сучасне, привабливе для життя місто, а утворених у ході децентралізації громад -- на заможні територіальні структури.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України