Приблизно триста Дідів Морозів та їхніх вірних помічниць Снігуроньок візьмуть участь у святковій ході головною вулицею Вінниці.

 

Крім місцевих головних дійових осіб Новорічних свят до незвичного параду долучаться учасники школи Дідів Морозів з Київської, Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської областей. «Загалом з інших регіонів підтвердили приїзд до нашого міста п’ятдесят учасників, — розповів керівник департаменту культури Вінницької міськради Максим Філанчук. — Продовжуємо приймати заявки, сподіваємося також на гостей з сусідніх з нами регіонів».

Традиційно роль Діда Мороза у Вінниці виконуватимуть «зірки» місцевого обласного музично-драматичного театру імені Садовського та популярні виконавці пісень, а також інші знані у місті люди. А ось на роль Снігуроньки запросили учасниць цьогорічного конкурсу краси «Міс-Вінниця».


Святкова хода пройде від площі Тараса Шевченка до Майдану Незалежності, де працюватиме Резиденція Діда Мороза. Після її відкриття учасники параду вирушать до головної ялинки міста у Центральний парк культури і відпочинку. Тут засвітить вогні новорічна красуня. Названі дійства відбуватимуться 19 грудня у День Святого Миколая. А вже наступного дня у місті над Південним Бугом стартує всеукраїнський фестиваль — «Школа Дідів Морозів і Снігуроньок».

Вінницька область.