Нагрудний знак «За мужність і патріотизм» вручатимуть у Козятині на Вінниччині захисникам країни, які відзначилися при виконанні складних завдань з ризиком для здоров’я і життя у зоні АТО.


Відзнаку запроваджено територіальною громадою за ініціативи міського голови Козятина Олександра Пузира. «Держава надає мобілізованим, військовим-контрактникам статус учасника бойових дій, — каже Олександр Пузир. — Громада теж має віддячити землякам, які захищають кожного з нас. Разом з депутатами ухвалили рішення про встановлення спеціальної відзнаки. Від імені територіальної громади вручатимемо її тим, хто виявив мужність і відвагу в боротьбі з російськими найманцями і сепаратистами на сході країни».


Першими отримали відзнаки територіальної громади демобілізовані учасники бойових дій на Донбасі — Олег Кайданович, Ігор Михайлов, Володимир Решетка та Дмитро Стасенко.


Один з депутатів має намір внести на обговорення пропозицію про встановлення ще однієї відзнаки — для волонтерів. «Волонтери нашого міста надзвичайно активні у своїх діях, — каже депутат, який просить не називати свого прізвища. — Досить сказати, що вони передали військовим понад п’ятсот маскувальних сіток. Не знаю, чи ще хтось у країні виготовив їх таку кількість. До справи долучили 32 учнівські колективи і мають результат. Волонтери зібрали кошти на придбання трьох вантажних і трьох санітарних автомобілів. Відправляли їх на передову, заповнивши продуктами харчування. Без сумніву, такі люди заслуговують на відзнаку громади».


Вінницька область.