Двадцять студентів вищих навчальних закладів Вінниці, які не мають батьків і потребують матеріальної підтримки, отримали іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної ради.

 

-- Бюджетна децентралізація дала можливість обласній владі збільшити стипендіальний фонд для дітей-сиріт і тих, які позбавлені батьківського піклування, -- зазначив під час вручення стипендій голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. -- Вінниччина першою в державі запровадила стипендії для такої категорії студентів. Виплачуємо її з обласного бюджету вже 18 років поспіль. Причому зі збільшенням фонду і розміру винагороди.

 

Як повідомили в департаменті інформаційної політики облдержадміністрації, рішення про стипендії для соціально незахищених студентів, які досягли високих результатів у навчанні, обласна влада прийняла у 1998 році, тоді розмір стипендії становив 40 гривень. Починаючи з 2005-го студенти отримували по сто гривень, а з нинішнього суму збільшено до двохсот. Загалом за час дії рішення стипендіатами обласної влади стали майже 6,5 тисячі студентів, яким виплачено понад 7,5 мільйона гривень.

 

Стипендіатів щороку урочисто вшановують за участю керівників області. Заходи відбуваються в обласному музично-драматичному театрі. До речі, міська влада обласного центру також нагороджує іменними стипендіями й студентів, які є мешканцями Вінниці. Крім того, матеріальну допомогу отримують учні шкіл, які виявили себе у навчанні, громадській роботі, досягли успіхів у мистецтві та спорті.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України