На Івано-Франківщині активісти оприлюднили результати дослідження Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем".

 

Координатор цього руху в західному регіоні Мирослав Сімка повідомив, що за півроку своєї діяльності вони виявили на Прикарпатті 28 корупційних справ. Це трохи менше, як у сусідніх Львівській і Тернопільській областях, де таких -- 39 і 31 відповідно.

 

На першому місці серед корупційних діянь політиків -- порушення під час проведення тендерних закупівель. Вони становлять половину з усіх зафіксованих випадків корупційних правопорушень на Прикарпатті -- 14. "Практично в кожному тендері є політична зацікавленість", -- стверджує представник руху "Під контролем" Юрій Кузько. Коли справа стосується вигоди, то тендер можуть розіграти між собою навіть представники конкуруючих політичних сил.

 

У всеукраїнському партійному розрізі найбільше корупційних порушень активісти руху зафіксували серед представників БПП "Солідарність" -- 34%, ВО "Свобода" -- 16%, ВО "Батьківщина" -- 12%, "Самопомочі" -- 11%, "УКРОПу" і "Громадянської позиції" -- 8%.

 

Тарас ТКАЧУК.

 

Івано-Франківськ.

 

Голос України