Двадцять студентів вищих навчальних закладів Вінниці, які не мають батьків і потребують матеріальної підтримки, отримали іменні стипендії ОДА та облради.


— Бюджетна децентралізація дала змогу обласній владі збільшити фонд для дітей-сиріт і тих, які позбавлені батьківського піклування, — зазначив під час вручення стипендій голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Вінниччина першою в державі запровадила стипендії для такої категорії студентів. Виплачуємо їх з обласного бюджету вже 18 років. Причому зі збільшенням фонду і розміру винагороди.

 

Як повідомили в департаменті інформаційної політики облдержадміністрації, рішення про стипендії для соціально незахищених студентів, які досягли високих результатів у навчанні, обласна влада ухвалила у 1998 році, тоді розмір виплат становив 40 гривень. Починаючи з 2005-го студенти отримували по сто гривень, а з нинішнього суму збільшено до двохсот.


Щороку відбувається урочисте вшанування стипендіатів за участю керівників області. Заходи проводять в обласному музично-драматичному театрі.

Вінницька область.