Одразу після Тернопільщини Президент Петро Порошенко прибув на Прикарпаття. Глава держави разом із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном та головою Тернопільської ОДА Степаном Барною зупинився в селі Марківці Тисменицького району на відтинку відремонтованої дороги державного значення (Н-10) Стрий—Івано-Франківськ—Чернівці—Мамалига. 

 

 

Там очільник області Олег Гончарук ознайомив гостей із результатами проведення ремонтних робіт у краї (на знімку). Зокрема, нагадав, що область п’ять попередніх років отримувала лише по 200 тисяч гривень на ремонт доріг, а цьогоріч освоїла рекордну суму в 1 мільярд 400 тисяч. Нині вже забезпечено якісне сполучення із Львівською областю. За його словами, це стимулювало приріст надходжень до місцевих бюджетів та реанімувало дорожнє господарство області: запрацювали п’ять нових заводів із виробництва асфальту та два підприємства з виготовлення емульсії. У планах ремонт автотрас до Закарпаття та Тернопільської області.


Своєю чергою Петро Порошенко зазначив, що в 2016 році вдалося відремонтувати вдесятеро більше кілометрів доріг, ніж минулого, та підтримав ініціативу щодо забезпечення контролю та якості виконання дорожніх робіт.

За його словами, «пріоритетом у 2017 році буде зростання фінансування ремонтних робіт на 15—20 мільярдів гривень», а ще висловив упевненість, що теперішній та майбутній роки «увійдуть в історію України як роки дорожнього будівництва». Також було зауважено, що між областями запровадять своєрідні змагання з ефективності використання коштів на дорожнє будівництво.

Івано-Франківська область.


Фото Миколи МАЦЮКА.